Lev livet i Aulum

Indvielse af træningslokalet på Birketoft.

Kom til indvielse af træningslokalet på Birketoft tirsdag den 19/9 kl.10-12. Er du efterlønner eller pensionist, så kom forbi og prøv vores nye træningsmaskiner. Vores fysioterapeut står klar til at hjælpe. Aktivitetshuset Kastaniegården byder på lidt til ganen.
Alle er meget velkommen.

30 nye boliggrunde og mange andre grunde til at flytte til Aulum

Overvejer du at bosætte dig i Aulum er der nu 30 byggegrunde at vælge mellem og 10 mere kommer indenfor overskuelig tid.

Med nye byggegrunde i tre områder i Aulum, bliver der gode muligheder for nybyggere.

Både private og offentlige udbydere af boliggrunde sikrer stort udvalg af byggegrunde, og det vækker stor glæde hos formanden for Aulum – Haderup Erhvervsudvikling Hans Kærgaard.  – Med nærmest udsolgt, er det en fornøjelse at både Herning kommune og private aktører nu sikrer et stort udbud af byggegrunde, fortsætter Hans Kærgaard

Samarbejde mellem kommunale og private sælgere af grunde

– I Herning Kommune har vi et ønske om, at der skal være flere valgmuligheder når interesserede købere kigger på boliggrunde. Samtidigt har vi stort fokus på, at udbuddet af kommunale grunde koordineres med udbuddet af private grunde, fortæller Anne Mette Skjærlund Knudsen, som er koordinator af grundsalg i Herning Kommune.

De tre områder i Aulum med byggegrunde:

Aulum oversigtskort
Oversigtskort – klik for stor udgave

 

Yellow-dot_rørkjærvejRørkjærvej 

Få hundrede meter fra det udsolgte boligområde ”Højager” har Midtjysk Albyg for nylig fået udarbejdet en lokalplan, hvor der nu udstykkes 13 parcelhusgrunde.

Her kan køberen få bygget drømmehuset efter individuelle ønsker.

Som udgangspunkt bygges lavenergihuse, hvor de opfylder de kendte 2020 energikrav. Et lavenergihus på 138 m2 får dermed en varmeudgift på under 1000 kr. om året.

Et nøglefærdigt hus på 138 m² beliggende på en 800 m² grund koster kr. 2.275.000.

Vil du vide mere, kan du kontakte Karsten Dahl Jensen fra Nybolig Aulum tlf. 97173966

Mere info her


Red-dot_præstegårdsudstykningen
Præstegårdsudstykningen

Ganske tæt på bymidten er yderligere 6 boliggrunde netop klar til salg. Grundene ligger idyllisk i den tidligere præstegårdshave og tæt på grønne områder.

En grund på ca. 1000m2 koster kr. 600.000,-

Du kan få mere at vide hos Kim Mogensen, tlf.: 20956596

 

Blue-dot_grønbækparkenGrønbækparken

Etape 2 i Grønbækparken består af 30 nye boliggrunde. Af dem udbydes de 10 første grunde til salg i 2017. Lokalplanen for byggegrundene er under udarbejdelse i planafdelingen, så den forventes at blive politisk vedtaget ultimo januar.

Derudover er der i Grønbækparken etape 1 i øjeblikket 10 ledige grunde. En grund på f.eks. 980 kvadratmeter koster 365.000 kroner.

Mere info her

 

Anne Mette Skjærlund er klar ved telefonen på 51354091, og kan som grundsalgskoordinator ved Herning kommune svare på dine spørgsmål.

Mød alle aktørerne på dyrskuet den 13. august

Det er muligt at danne sig et overblik over alle mulighederne i Aulum, da grundsælgerne, ejendomsmæglere, pengeinstitutter, skole, dagpasnings- og fritidstilbud deltager på en fællesstand. Et nyt tiltag på dyrskuet, og du skal kigge efter ”Lev Livet i Aulum” gaden .

Derfor flyttede vi til Aulum

Tilflytterfamilie om Aulum:
Her har vi alt inden for rækkevidde

Hvad gør man, hvis man gerne vil bo tæt på byen og alligevel på landet? Man flytter til Aulum. Det blev i hvert fald løsningen for Jette Kirsti Madsen og Søren Klaris Madsen, der for knap to måneder siden forlod deres hjem i Bjerregrav ved Viborg for at flytte til et nedlagt landbrug i Aulum med deres fire børn.

Beslutningen om at flytte til Aulum var ikke tilfældig. Parret ønskede at flytte på landet, men de ville ikke for langt væk fra byen og foreningslivet.

”Vi havde det egentlig godt i Bjerregrav, hvor vi har boet de sidste 11 år. Men vi savnede et lidt større foreningsliv til børnene og til os selv. I Bjerregrav havde vi ingen børneklubber til børnene. Så skulle vi køre hele vejen til Viborg. Og det går bare ikke i en hverdag med arbejde og fire børn. Vi gjorde derfor vores tanke om at flytte til alvor og satte huset til salg”, fortæller Jette Kirsti Madsen.

”Der gik ikke lang tid, så var huset solgt. Og alle muligheder lå åbne for os. Vi kiggede på hinanden og sagde: Hvad gør vi nu”. For vi havde ikke nogen plan”, siger hun.

Mens jagten efter drømmehuset gik i gang, flyttede familien ind i lejet hus i Bjerregrav.

”En dag ringede ejendomsmægleren og fortalte, at han havde fundet det helt rigtige sted til os. Han havde fundet et hus kun halvanden kilometer fra byskiltet i Aulum. Da vi så huset første gang, var vi skeptiske. Ejendommen var i meget dårlig stand, og vi skulle derfor bruge lidt tid på at overveje, om det var for stor en udfordring for os. Men vi greb chancen. Her kunne vi skabe et hjem, der passer til os. Vi er på landet men har stadig byen helt tæt på. Samtidig har Aulum det foreningsliv, vi har manglet”, siger Jette. Familien har valgt at bygge et nyt hus på grunden, og mens byggeriet står på, bor familien i det oprindelige stuehus fra 1897.

”Der går nogle år, inden vi er helt i mål, men processen er i gang. Det nye hus står færdigt i sensommeren. Så kan vi starte med haven og garagen bagefter”, siger Søren Klaris Madsen.

Trygt for børnene
Jette og Søren har fire børn – tvillingerne Ida og Viktor på 12 år, Laurits på 8 år og Gustav på 5 år. Grunden ligger på en lille, ugeneret grusvej, hvor der kun ligger nogle få huse. Fra byen er der cykelsti og stisystemer, der gør vejen til skole og børnehave tryg og sikker for børnene.

”Det har været en stor beslutning at flytte. Vi har taget børnene væk fra deres kammerater og det, de var trygge i. Det var derfor vigtigt at finde et sted, hvor børnene selv kan cykle ind til deres kammerater og til skolen. Det gør det lettere for dem at falde til. Så da grunden dukkede op, var det oplagt, at det blev her.”, fortæller Jette og tilføjer, at det også er et plus at Aulum har to skoler, som giver mulighed for at vælge.

”Vi ville gerne have tvillingerne i hver deres klasse. Vi havde derfor brug for en skole med to spor. Det har den ene af Aulums skoler. Derfor valgte vi den.

Nemmere at flytte med børn
Med tre skolebørn og et barn i børnehave har familien Madsen allerede efter bare halvanden måned skabt en del kontakter i byen.

”Det er helt sikkert nemmere for os at flytte med børn i den her alder. Vi har helt automatisk fået en kontaktflade gennem børnene. Og det var én af grundene til, at vi gerne ville flytte til en by med masser af aktiviteter,” siger Søren Klaris Madsen.

” Børnene er startet ud med FDF, fodbold og KFUM og K’s børneklubber. Alle har taget rigtigt godt imod os. Både naboer, lærere, forældre og trænere. Og børnene er allerede faldet godt til. De savner helt klar det, de havde. Det er altid svært, når man skal noget nyt. Men vi føler os velkomne, og børnene er hurtigt blevet en del af fællesskabet”, siger han og fortsætter:

”Vi har også været heldige med det gode vejr. Børnene er blevet rigtig glade for friluftsbadet. Vi har købt sæsonkort, og det har allerede tjent sig hjem”, siger han og griner.

Jobmuligheder
Jette er uddannet sygeplejerske og har fået arbejde ved hjemmeplejen i Aulum. Søren er landmand og er ansat som fodermester på en gård i nærområdet.

”Det betød helt klart noget for os, at det var en by, hvor vi kunne få arbejde. Vil vi noget andet på et tidspunkt, så kan det også sagtens lade sig gøre. Med motorvejen er vi ikke langt ude. Det tager ikke meget mere end tyve minutter at komme til både Herning og Holstebro”, siger Søren.

Søren er ikke i tvivl. Aulum er det rigtig valg for dem.

”Det, der er i Aulum, passer til os. Her har vi alt inden for rækkevidde. Og det er fremtidssikret. Det passer godt til børnene nu, men det passer også godt til os om 10-15 år. Det er en stor omstilling for os alle sammen. Men vi er ikke et sekund i tvivl om, at det er det rigtige. Det skal nok blive godt”, siger han.

Aulums nye logo

Aulum har fået et nyt logo som alle må bruge til hvad de har lyst til. Herunder er det muligt at downloade de forskellige emblmer samt Word skabeloner. Siden vil blive opdateret med en slags vejledning i at bruge logoerne og skabelonerne.

 

Filer til download:

Grundlogo
JPEG
PNG
AI
Erhverv
JPEG
PNG
AI
Forening
JPEG
PNG
AI
Familie
JPEG
PNG
AI
Handel
JPEG
PNG
AI
Kultur
JPEG
PNG
AI
Senior
JPEG
PNG
AI
Brevpapir Word skabelon 1
Word skabelon 2
Word skabelon 3
Guide til skift af billeder i figurer